Grootste misverstanden van een zakelijke Mac

Rick Fontein Wednesday 17 May 2017 11:47


Stel u zou mogen kiezen welke computer u gebruikt op kantoor, welke zou u dan kiezen? Uit een onderzoek van JAMF blijkt dat 75% voor een Mac zou kiezen. Een Mac is gemakkelijker te gebruiken en daardoor levert het minder supportvragen op. 

Vaak zijn er er misverstanden over het inzetten van een Mac in het bedrijfsleven; bijvoorbeeld dat ze duur zijn, alle medewerkers opnieuw getraind moeten worden en dat ze niet geschikt zijn voor grote bedrijven. Bij IBM weten ze wel beter, want daar zijn ze volledig overgestapt naar een Apple werkplek. Hier merkte niet alleen de medewerkers voordeel van, maar ook de IT-beheerders en de afdeling Financiën. IBM had meer dan 500.000 Windows-gebruikers en het is hun toch gelukt om succesvol de overstap te maken naar Apple. Sinds 2015 worden er bij IBM meer dan 130.000 Apple-producten gebruikt, deze worden ondersteund door een 24-koppig helpdesk-team. Dus een helpdesk-medewerker kan 5000 medewerkers ondersteunen en dit komt doordat een Mac minder vragen oplevert en gemakkelijker te beheren is.

kantoor mac

Als je toch nog twijfelt dan worden hieronder de 4 grootste misverstanden besproken van een aanschaf van een zakelijke Mac:

1: Apple computers zijn duur

Een Windows-pc is vaak lager in aanschafprijs, maar met een Mac ben je goedkoper uit. Een Windows-pc worden vaak in 3 jaar volledig afgeschreven, terwijl Apple-computers na 3 jaar nog een restwaarde van 35% procent vertegenwoordigen. Daarnaast zijn ook de beheerkosten tijdens het gebruik voor een Mac veel lager. IBM beweert zelfs dat ze bij elke Mac geld besparen. Hieruit kun je afleiden dan de aanschafprijs maar een klein gedeelte is van de totale kosten.

2: Macs zijn niet geschikt voor grote bedrijven

Naast IBM zijn er al meerdere grote bedrijven die een overstap gemaakt hebben naar een Mac. Denk aan bedrijven zoals Transavia en Telegraaf Media Groep. Voor bedrijven is er nu minder support nodig en de medewerkers zijn vaker tevreden.

3: De IT-afdeling is veel tijd kwijt aan de installatie

Als de organisatie kiest voor overstap naar Mac dan kunnen ze gebruik maken van het Apple Device Enrollment Program en via ivizi. Op deze manier kan de IT-afdeling de juiste instellingen regelen en kunnen de medewerkers zelf de installatie uitvoeren. Na de installatie zullen de programma’s en instellingen aanwezig zijn op de Mac en kan de medewerker meteen aan de slag.

Leren van werken met een Mac

4: Medewerkers hebben moeite met de overstap

Vaak gebruiken medewerkers thuis al een iPhone, iPad of een Mac en zijn ze dus al bekend met het systeem. Daarnaast blijkt uit het onderzoek van Jamf dat 75% een mac zou willen op het kantoor. De Mac is gemakkelijk te gebruiken en biedt alle apps die mensen nodig hebben om productief te zijn. Daarnaast staat de Mac bovenaan in onderzoek naar tevredenheid.

Wilt u een overstap maken?

Wij van ivizi helpen u graag met de overstap naar een Mac. Als u vragen heeft over de mogelijkheden van een Mac omgeving, kijk dan gerust op onze website of neem vrijblijvend contact op met onze zakelijke afdeling.

Telefoon: 043 - 4100 130

E-mail: [email protected]